WEKILLEASY CLOTHING




My clothing label base in Miri, Sarawak (Borneo). Establish since 2010. Really appreciate it if you guy like our page, support us ya'll. All design currently made & illustrate by me, Gilbert Juan.

December 30, 2010

REKATEE SUBMISSION

Beberapa hari yang lalu aku ditemukan dengan salah satu laman web yang menarik. Sekali pandang seakan-akan Threadless, dua kali pandang seakan-akan Emptees. Laman yang aku maksudkan adalah REKATEE. Laman yang mana designer atau illustrator menghantar design-design mereka untuk di undi dan sekirannya bernasib baik baju itu akan di cetak. Ganjaran RM 300 akan diberikan kepada yang berjaya. Jadi doakan agar aku berjaya.. hehehe walau bagaimanapun aku tidaklah mengharap sangat nak dapat ganjaran tapi kalau dah nasib badan apa salahnya ye tak. Sebabnya pada masa yang sama aku dapat memperbaiki kemahiran aku dan mendengar serba sedikit pandangan designer lain yang pada pandangan aku kebanyakannya dari Malaysia.

Jadi kalau ada kelapangan dan kesudian undilah ya.. Aku nak ambik kesempatan ni nak mengucapkan TAHNIAH kepada pasukan Malaysia yang telah memenangi Piala Suzuki. Kalau aku ada duit nanti, aku pegi beli baju jersi Malaysia.


MUNSTER
//Klik gambar untuk bantu undi//

Selalu kita dengar istilah manusia pertopengkan haiwan.. mungkin ini yang cuba aku sampaikan tetapi munster(nama haiwan tu) terlalu comel untuk dikategorikan sebagai haiwan buas. Pada awalnya aku ingin meletakkan satu shout box yang berbunyi "I'm a vegetarian". Disebabkan aku nak menghasilkan sesuatu yang mudah dan kemas jadi niat aku dibatalkan.

Apa yang aku ingin katakan adalah tidak wajar membandingkan haiwan dengan manusia.. kerana adalah lumrah haiwan untuk membunuh mangsanya sebab dia nak makan. Kalau dia tak makan nanti dia kebulur. Ini adalah artwork pertama aku yang seakannya dan banyak lagi pada masa yang akan datang.

FREEDOM IS THE OXYGEN OF SOUL
//Klik gambar untuk bantu undi//

Artwork ni adalah merupakan satu penghormatan kepada tentera, polis dan seangkatan dengannya. Dipendekkan cerita kebanyakan ahli keluarga bapa saudara aku sebelah bapa adalah askar (Abang bapa aku, anak dia, menantu dia) kebanyakannya adalah askar. Bagi orang-orang tua dahulu bekerja sebagai askar adalah merupakan suatu pekerjan yang dianggap mulia. Yalah mana taknya merekalah yang menjaga keselamatan negara tercinta ini. Tambahan lagi dia ada duit pencen jadi selepas bersara mereka dapat balik semula ke kampung dan menggunakan duit pencen untuk dijadikan sebagai modal untuk mengerjakan ladang. Uish kalau nak aku cerita memang panjang jadi aku habis disini dulu.


//Laman web rasmi REKATEE//

Jadi buat yang benar-benar membaca blog aku ni komen lah ye..

3 comments:

eZad niMo said...

oi2, aku vote k ko tek. haha!

Azah Skaliskala said...

goodluck ye Gilbert Juan!! Nanti jangan lupa bagi tee frree..hehe..

ade giveaway, cek kat blog ye :)

Gilbert Juan said...

Ezad: hehe.. tengkiu2..

Azah: boleh apa salahnya tunggu ekonomi bagus.. tengah meleset sekarang nie.. hehehe