WEKILLEASY CLOTHING




My clothing label base in Miri, Sarawak (Borneo). Establish since 2010. Really appreciate it if you guy like our page, support us ya'll. All design currently made & illustrate by me, Gilbert Juan.

February 26, 2010

Tribute to Yunalis

Nak kata aku minat kat Yuna aka Yunalis taklah juga.. tapi aku tak nafikan yang aura dia memang kuat.. pagi tadi aku baru dapat comformation dari Threadless yang memaklumkan diaorang dah approve design aku.. macam kat post sebelum nie.. aku ada masa seminggu tuk kumpul vote.. so sesapa yang baca blog aku yang takseberapa nie.. harap2 tolong vote-lah ye..

SELAMAT CUTI kepada yang menyambut dan bagi yang tak sambut tu buat-buat sambutlah ye.. *sebenarnya aku masih tak tahu kenapa hari ni cuti..slownya..haish*.. ringan sama dijinjing yang berat kau angkat sendiri.. haha..

Jom teruskan dengan alkisah terwujudnya design nie.. sebenarnya aku tengah idea apa design nak buat yalah kalau dah gatal nak tekan mouse tu tido pun tak senang.. so aku terfikir nak gunakan Tema: Gadis Bertudung tetiba playlist Winamp aku menyanyi lagu Yuna - Rocket (aku lbh suka nie dari lagu yang lain).. jadi aku cari-lah gambar-gambar Cik Yunalis nie.. Takdir telah menentukan aku terjumpa gambar nie kat LENSA.CO.UK.. aku minta maaf sebab lambat minta permission.. semoga design nie dapat menggembirakan yang sedih... mengubat yang terluka... membisingkan yang diam.

YUNALIS


Nampak senang tak? aku habiskan 1 hari nak lakar line tu blum tambah kaler dia lagi.. sejam tu tuk buat mulut dia..aku tak berapa pandai bahagian tu..maaf ye..

Guna brush(adobe photoshop) tak caya? cubalah.. kenapa aku tak guna Illustrator? bagi aku Illustrator bagi yang (malas)nak buat kerja yang lebih complicated tambah aku tak berapa pandai nak guna Illustrator.. keke.. WEKILLEASY..

Masih guna kaler CMYK sebagai warna asas..

Menatang yang aku gunakan tuk buat benda nie : Tikus takde graphics tablet tak mampu kamek mok beli menda ya..

TSHIRT
YUNALIS_TSHIRT_002


Kenapa setiap design yang aku buat mesti lekat kat t-shirt? Nak tahu sebab2 nya? sebab aku tak tahu nak lekat ka mana lagi selain t-shirt (diharap jawapan yang diberikan memuaskan semua pihak)

p/s: korang rasa aku patut tunjuk ngan Yunalis ke tak?

CREDIT GOES TO : LENSA.CO.UK

SOURCE: lensa.co.uk [flickr]

5 comments:

NatEy bLur~ said...

saudara...nice design...tnjukla kat kak yuna...mesti dy bangga~

Pencuci Jamban™ said...

kenapa pula Yuna yang bangga? bukan dia yang buat tu.. haha.. memain je.. yalah saudari harap-harap dia suka.. takpayah banyak terima kasih pun cukup.. terima kasih sebab komen..klau boleh tu ikut lah yie.. hehe

. fafalova . said...

hehe .
nyce one .

Pencuci Jamban™ said...

terima kasih fafa

leoKLOSTROFOBIK said...

wah ada design 4 yuna juak! satu team kita duak.. hahahah