WEKILLEASY CLOTHING




My clothing label base in Miri, Sarawak (Borneo). Establish since 2010. Really appreciate it if you guy like our page, support us ya'll. All design currently made & illustrate by me, Gilbert Juan.

November 22, 2010

Just Another Experiment

Ralph Waldo Emerson once says "All life is an experiment. The more experiments you make the better ". I love experiment, mostly in my relationships. The more experiment you and your partner does, the better both of you know each other. Same as in friendships, if you want to know, what your friends will do when you needed them most, all you need to do is experiment them. It doesn’t mean that you don’t trust them, it just you want to know who people around you are.

The more you try, the more knowledge you’ll get.


//unofficial skimtrooperz t-shirt design made by Gilbert Juan//


Gabungan 4 warna: merah + hitam + biru + kuning = skimtrooperz

Aku sengaja letak 4 warna sebab nak cuba warna cat yang aku gunakan. Emak aku kata "kenapa tak buat satu-satu" maksudnya emak aku cadangkan aku buat satu warna di atas satu baju, tapi bagi aku itu membazir baju. Jadi aku teruskan dengan experiment aku ni. Satu lagi objective aku adalah untuk periksa block aku tu takut-takut ada bocor. Sebab sebelum ini aku gunakan berus gigi untuk bersihkan block lepas proses memasak. Sebab masa tu aku takda duit nak beli spray air. Aku ada beli satu hari tu, bila dah pakai aku nyesal tak beli awal-awal. aku sangat berpuas hati dengan hasil block yang aku hasilkan. Semua detail yang aku mahukan ada, tanpa ada yang tertinggal. Okay, sampai disini. Kalau ada yang nak cetak baju tu jangan malu tanya aku ya.


4 comments:

Azah Skaliskala said...

experiments make better.. u print sendiri? jual x? bagus juga design sendiri print sendiri

Gilbert Juan said...

buat masa ni belum lagi.. tapi memang merancang nak jual baju.. masih dalam proses susun atur, apa pendapat Azah ok?

Azah Skaliskala said...

ok sgt kalo Gilbert Juan keluarkn tshirt sendiri & jual. sbb sy psti ramai yg minat dgn design ni ^_^

Gilbert Juan said...

malangnya design ni awal-awal lagi dah kena reject.. xpa.. sekurang-kurangnya kita dah berusaha.. aku nak pinjam printer boleh? hehehe