WEKILLEASY CLOTHING




My clothing label base in Miri, Sarawak (Borneo). Establish since 2010. Really appreciate it if you guy like our page, support us ya'll. All design currently made & illustrate by me, Gilbert Juan.

August 13, 2010

Surat Saman dari Blogger.

p|s: klik gambar untuk view yang lebih jelas




Bukan surat saman, sebenarnya surat penyataan copyright. Itulah sapa suruh sukati-sukati je nak buat entri. Pengajaran untuk hari ini, jangan suka-suka nak buat entri.

Aku ambik serius dalam hal copyright nie, orang susah-susah berkarya kita senang-senang nak curi. Kalaulah artwork aku yang kena curi komfom aku saman. Bagi pengajaran sikit supaya lain kali fikir dulu sebelum nak mencuri. Lagipun benda curi tak berkat, jangan pulak lepas ni cakap aku pinjam je. Takda pinjam2.. nak aku buatkan artwork boleh.. bayarlah! ingat senang ke.. (sombongnya bunyi).. tapi tu memang dah hakikat. Bukan senang nak hasilkan satu-satu artwork ambil masa, tenaga dan mental. Silap-silap boleh jadi gila. Akhir sekali, hormatilah hakcipta seperti mana hang menghormati diri hang.

4 comments:

Fay Ulrica Lee said...

wow! saya sapot! But just a quick question, camana nak request surat penyataan copyright from blogger? xx :)

PENCUCI JɅMBɅN™ said...

Aku tak request blogger bagi sendiri.. Aku ada post something yang against copyright.. so blogger suruh aku remove atau re-edit..

lagi satu kalau pasal copyright tu nak kena register tapi kalau nak saman menyaman kes dia susah cause lots of thing need to be consider.. trademark pun sama..

Fay Ulrica Lee said...

Oh, i didnt know that. Thanks for explaining! xoxo

PENCUCI JɅMBɅN™ said...

no problems.. have a gud sunday..